Poliţia a anunţat că l-a arestat pe presupusul autor al unui incendiu violent într-o cafenea din Kostroma, la 300 de kilometri nord-est de Moscova, care s-a soldat cu cel puţin 15 decese, iar acesta ar fi fost în stare de ebrietate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul rus de Interne a declarat într-un comunicat că a „identificat şi arestat un suspect pentru un act ilegal într-unul dintre barurile de noapte din oraşul Kostroma, care a provocat un incendiu şi moartea victimelor”.

„A fost predat autorităţilor însărcinate cu ancheta”, se arată în comunicatul de presă al ministerului.

Iniţial, guvernatorul regiunii, Serghei Sitnikov, a raportat pe Telegram, 13 morţi şi cinci persoane rănite, dar care nu au trebuit să fie spitalizate.

„Au fost descoperite două cadavre suplimentare. Aceasta înseamnă că numărul morţilor este acum de 15", a precizat agenţia de presă Tass, citând surse ale serviciilor de urgenţă.

Comisia de Investigaţii Rusă, însărcinată cu principalele investigaţii din ţară, a indicat, la rândul său, că a „iniţiat urmărirea penală pentru o infracţiune” care „a provocat moartea din neglijenţă a două sau mai multe persoane”, precizând că „anchetatorii” şi „medici legişti” „ajunseseră la locul incendiului”.

În declaraţia sa, poliţia rusă nu a oferit mai multe detalii cu privire la profilul suspectului, dar potrivit agenţiei ruse Tass, citând surse din cadrul serviciilor de urgenţă, incendiul a fost probabil pornit de un bărbat beat care a tras o rachetă de semnalizare spre ringul de dans.

„Era la bar cu o femeie căreia i-a dăruit flori cu o rachetă de semnalizare în mână. S-a dus pe ringul de dans şi a împuşcat”, potrivit acestor surse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.