Procurorii ruşi au anunţat în cursul nopţii de luni reţinerea ministrului Economiei, Alexei Uliukaiev, care ar fi primit o mită de peste 2 milioane de dolari pentru a da o recomandare pozitivă în achiziţionarea a peste jumătate din acţiunile Bashneft de către Rosneft, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uliukaiev a devenit demnitarul cu rangul cel mai înalt, care a fost arestat de procurorii ruşi după lovitura de stat din 1991.

Comisia Investigativă a anunţat că ancheta va fi lansată în cel mai scurt timp posibil. Respectiva agenţie investigativă îi răspunde direct preşedintelui rus Vladimir Putin.

”Uliukaiev a fost reţinut în cursul nopţii, imediat după interogare”, a declarat un reprezentant al Comisiei Investigative.

Ministerul Economiei a manageriat un program masiv de privatizare a companiilor guvernamentale. Din acest motiv nu este clar încă în ce dosar va fi pus sub acuzare Uliukaiev.

Kremlinul a reacţionat imediat, susţinând că acuzaţia este una extrem de gravă.

”În orice caz, doar instanţa este capabilă să decidă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov.

Compania Rosfnet a cumpărat în octombrie cu 330 de milioane de ruble - adică 5 miliarde de dolari - peste jumătate din acţiunile Bashneft.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.