Ruşii vor participa duminică la un marş în memoria liderului opoziţiei Boris Nemţov, care a fost asasinat în urmă cu doi ani pe în apropiere de Kremlin. Nemţov era cunoscut drept un politician reformator şi un critic înverşunat al preşedintelui Vladimir Putin, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cinci ceceni au fost puşi sub inculpare pentru uciderea lui Nemţov.

Însă, aceştia au dezminţit toate acuzaţiile care li s-au adus, iar rudele politicianului se tem că persoana care a ordonat asasinarea nu va fi niciodată judecată.

Boris Nemţov a fost împuşcat în spate pe 27 februarie 2015, în timp ce se îndrepta spre casă împreună cu iubita sa ucraineană, după o cină la un restaurant din Kremlin.

În aceeaşi zi, liderul opoziţiei a apărut într-o emisiune radio şi le-a cerut ascultătorilor să participe la un protest în weeked, după ce l-a acuzat pe preşedintele Vladimir Putin de lansare unui război ilegal în Ucraina.

De asemenea, acesta plănuia să publice un raport cu privire la implicarea Rusiei în războiul din regiunea Donbas.

Zeci de mii de persoane au mărşăluit la două zile după asasinarea sa prin Moscova, iar alte mii de persoane au participat la înmormântarea lui Nemţov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.