Ministerul de Externe al Rusiei laudă decizia preşedintelui american Donald Trump de a înceta exerciţiile militare efectuate alături de Coreea de Sud, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul de Externe al Rusiei a lăudat decizia preşedintelui american, declarând că era necesar ca acţiunile provocatoare să se oprească pentru a diminua tensiunile din peninsulă.

Donald Trump a uluit peninsula coreeană marţi, anunţând după summitul cu Kim Jong Un că va pune capăt exerciţiilor militare comune anuale cu Coreea de Sud, prezentate ca defensive şi vitale de către aliaţi, dar pe care el le-a catalogat, la fel ca nord-coreenii, drept ”foarte provocatoare” la adresa Coreei de Nord, relatează AFP şi The Associated Press.

Preşedintele american a dat totodată asigurări că liderul nord-coreean s-a angajat, după semnarea documentului lor comun, să distrugă o instalaţie de testare de rachete.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.