Rusia este în curs de a-şi echipa noile submarine nucleare cu rachete hipersonice Zircon, a declarat şeful celui mai mare constructor de nave din Rusia pentru agenţia de presă de stat RIA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Submarinele nucleare multifuncţionale din cadrul proiectului Yasen-M vor ... fi echipate cu sistemul de rachete Zircon în mod obişnuit" , a spus Alexei Rakhmanov, directorul executiv al United Shipbuilding Corporation (USC). “Se lucrează deja în această direcţie", a precizat el, potrivit Reuters.

Submarinele din clasa Yasen, cunoscute şi sub numele de Proiectul 885M, sunt submarine cu rachete de croazieră cu propulsie nucleară, construite pentru a înlocui submarinele nucleare de atac din epoca sovietică, ca parte a unui program de modernizare a armatei şi a flotei.

Rachetele hipersonice Zircon au o rază de acţiune de 900 km şi se pot deplasa cu o viteză de câteva ori mai mare decât cea a sunetului, ceea ce face dificilă apărarea împotriva lor.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat la începutul acestui an că Rusia va începe livrările în masă de rachete Zircon ca parte a eforturilor ţării de a-şi consolida forţele nucleare.

Fregata rusească multifuncţională Amiral Gorshkov, care şi-a testat capacităţile de atac în vestul Oceanului Atlantic la începutul acestui an, a fost deja echipată cu rachete Zircon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.