Marina militară rusă şi-a dublat numărul de nave desfăşurate în Marea Neagră, inclusiv două portavioane de rachete submarine cu opt rachete de croazieră Kalibr la bord. Asta potrivit Comandamentului Operaţional Sud, relatează Ukrinform.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Numărul de nave inamice din Marea Neagră s-a dublat. În prezent, 12 nave rămân la o distanţă sigură de coasta controlată de Ucraina. Printre acestea se numără două portavioane de rachete submarine cu opt Kalibrin la bord şi trei nave mari de debarcare", se arată în raport.
 
OC South a subliniat că ameninţarea atacurilor cu rachete rămâne relevantă, deoarece inamicul continuă operaţiunile de recunoaştere în căutarea unor noi tactici de atac cu rachete. de asemenea, pe tot parcursul zilei, forţele de invazie au bombardat aşezările paşnice de pe malul drept al Niprului, în Kherson, şi o serie de comunităţi din regiunea Mykolaiv, vizavi de Kinburn Spit.
 
Kherson şi Antonivka au fost lovite de aproape 15 ori, în timp ce bombardamentele au atins şi Chornobayivka, zona de apă a estuarului Dnipro-Buh şi litoralul comunităţii Ochakiv. Nu au fost raportate victime.
 
Unităţile ucrainene de rachete şi artilerie au condus o operaţiune de contra-baterie, după ce au eliminat 10 invadatori şi au distrus un mortier, două sisteme Grad MLR şi trei tunuri de artilerie care au tras asupra regiunii. Trei puncte de observare inamice de pe malul stâng al râului Dnipro au fost angajate în mod eficient.
 
 Rusia a menţinut un singur portavion de rachete în misiune de luptă în Marea Neagră începând de luni, de la ora 7:30.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.