Ministerul de Apărare de la Moscova a anunţat vineri după-amiază că rebelii sirieni au utilizat arme chimice în metropola asediată Alep. Acuzaţiile vin în contextul unor speculaţii legate de pregătirile intense ale armatei ruse pentru a sprijini aerian un ultim asalt al forţelor guvernamentale asupra Alepului. Mare parte din metropola siriană este controlată de rebelii Jabhat Fatah al-Sham, transmitre DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Se pare că analiştii ruşi au examinat mai multe obuze neexplodate dintr-un district sud-vestic al Alepului şi au descoperit indicii cu privire la utilizarea unor agenţi chimici toxici, precum clorină şi fosfor alb.

Generalul Igor Konaşenkov a declarat că rebelii sirieni au utilizat această muniţie împotriva civililor şi trupelor guvernamentale siriene.

Coaliţia Naţională Siriană a dezminţit imediat acuzaţiile lansate de ruşi, susţinând că o asemenea muniţie a fost utilizată exclusiv de către trupele guvernamentale siriene şi miliţiile iraniene ”care au folosit muniţie încărcată cu gaz otrăvitor în mai multe zone din Alep”.

Între timp, în nord-estul teritoriului sirian forţele kurde au eliberat mai multe teritorii controlate de jihadiştii Statului Islamic. Militarii kurzi vor să captureze localitatea Rakka, care funcţionează drept capitală de-facto a jihadiştilor Statului Islamic.

Forţele Democrate Siriene au eliberat în ultima săptămână un număr de 19 sate şi ferme de la nord de Rakka. Ofensiva este susţinută de raidurile aeriene ale coaliţiei internaţionale a Statelor Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.