Rusia a depăşit marţi pragul de un milion de contaminări cu noul coronavirus, în timp ce se redeschid şcolile. în urma implementării unor noi măsuri de securitate obligatorii împotriva covid-19, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a cerut elevilor şi studenţilor, într-o alocuţiune televizată, să respecte noie protocoale sanitare implementate la deschiderea anului şcolar.

Purtarea măştii de protecţie de către cadrele dictatice este obligatorie în şcolile din Moscova, cel mai grav afectată regiune de noul coronavirus, însă aceştia sunt autorizaţi să le scoată în sălile de clasă, cu condiţia să păstreze o distanţă de securitate faţă de elevi.

Tinerii moscoviţi nu sunt obligaţi să poarte mască de protecţie în şcoli.

Însă ceremoniile tradiţionale de la începerea noului an şcolar au fost anulate, iar mutările dintr-o sală de curs în alta sunt limitate, cu scopul de a reduce riscul transmiterii virusului.

De la începutul epidemiei, bilanţul comunicat de către autorităţile ruse este de 1.000.048 de cazuri confirmate, dintre care 4.729 de cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

Autorităţile sanitare au anunţat 123 de morţi din cauza covid-19 în ultimeel 24 de ore, iar bilanţul total al deceselor a crescut la 17.299.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.