Curtea Supremă a decis miercuri dimineaţă anularea condamnării şi eliberarea imediată din închisoare a lui Ildar Dadin, un cunoscut activist anti-Kremlin, care a fost condamnat în urma adoptării unei noi legi controversate împotriva protestatarilor antiguvernamentali din Rusia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ildar Dadin (34 de ani) a fost condamnat în decembrie 2015 la trei ani de închisoare cu executare - sentinţă care s-a redus la doi ani şi şase luni în urma judecării apelului - după ce a participat de unul singur la o serie de proteste anti-Kremlin.

”Dadin va fi eliberat din custodie”, se arată în decizia Curţii Supreme.

Anterior, Curtea Constituţională a ordonat revizuirea condamnării lui Dadin, întrucât legea care a scos în ilegalitate anumite proteste nu s-a aplicat proporţional în Rusia.

Dadin este prima persoană condamnată la închisoare printr-o legislaţie adoptată în 2014, după o serie de proteste masive anti-Kremlin.

Această legislaţie controversată interzice încălcarea reglementărilor cu privire la desfăşurarea protestelor de mai mult de două ori într-o perioadă de 180 de zile.

În noiembrie, activistul antiguvernamental a susţinut că a fost torturat într-o închisoare din nord-vestul Rusiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.