Agenţia de stat de monitorizare a presei din Rusia a blocat site-ul web al revistei Novaya rasskaz-gazeta pentru că ar fi "discreditat forţele armate ruse", transmite Radio Europa Liberă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Roskomnadzor a blocat site-ul pe 24 iulie, la cererea Procuraturii Generale, şi nu a oferit nicio altă explicaţie. Novaya rasskaz-gazeta a început să fie publicat pe 15 iulie şi a fost realizat de personalul respectatului ziar Novaya gazeta, care şi-a suspendat publicarea în martie sub presiunea autorităţilor din cauza acoperirii războiului neprovocat al Rusiei în Ucraina.

Potrivit personalului de la Novaya rasskaz-gazeta, site-ul a rezistat şapte zile şi nouă ore înainte de a fi închis.

Novaya gazeta a început să publice în 1993 şi a fost una dintre cele mai respectate publicaţii din Rusia post-sovietică.

Redactorul-şef al ziarului, Dmitri Muratov, a primit Premiul Nobel pentru Pace în 2021. Unii membri ai personalului ziarului au părăsit Rusia după ce ziarul a încetat să mai fie publicat şi au lansat ziarul Novaya gazeta.Europe. Roskomnadzor a blocat site-ul său şi în Rusia.

La scurt timp după invazia masivă a Rusiei în Ucraina la 24 februarie, pe care Kremlinul insistă să o numească "operaţiune militară specială", Moscova a adoptat rapid o lege care incriminează difuzarea de informaţii "false" care "discreditează forţele armate".

Legea a fost în centrul unei represiuni masive împotriva disidenţei faţă de războiul din Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.