Serviciile de securitate ruse (FSB) au anunţat joi că au deschis o anchetă pentru "spionaj" împotriva unui cetăţean american, în plină criză diplomatică între Moscova şi Washington legată de conflictul din Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FSB nu a precizat identitatea cetăţeanului american, nici dacă acesta a fost arestat şi nici măcar dacă se află în Rusia sau în străinătate.

"Americanul este suspectat că a colectat informaţii legate de probleme biologice, care contravin securităţii Federaţiei Ruse", a precizat FSB într-un scurt comunicat.

Mai mulţi cetăţeni americani sunt în prezent reţinuţi în Rusia, ceea ce contribuie la înrăutăţirea relaţiilor dintre Moscova şi Washington. Americanii şi ruşii se acuză reciproc că îşi reţin cetăţenii respectivi în scopuri politice.

În trecut, au avut loc mai multe schimburi de prizonieri. Luna trecută, Rusia a eliberat-o pe vedeta americană de baschet Brittney Griner, care a fost condamnată pentru "trafic de droguri" după ce a intrat în Rusia cu un vaporizator care conţinea ulei de canabis, în schimbul unui cunoscut traficant de arme deţinut în SUA, Viktor Bout.

Un fost militar american, Paul Whelan, a fost arestat în Rusia în 2018 şi condamnat la 16 ani de închisoare pentru "spionaj". El se află încă în închisoare în Rusia.

Pe de altă parte, SUA au anunţat miercuri arestarea unui cetăţean rus, Anatoli Legkodimovfondator al platformei de criptomonede Bitzlato, care are sediul în Hong Kong, pe care îl acuză de spălarea a 700 de milioane de dolari prin activităţi infracţionale.

CITEȘTE ȘI SUA anunţă arestarea unui cetăţean rus, fondatorul platformei de criptomonede Bitzlato

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.