Ministerul rus al Apărării a anunţat că a folosit, vineri, rachete hipersonice Kinjal pentru a distruge un depozit de armament din vestul Ucrainei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ruşilor, racheta a distrus un mare depozit subteran de muniţie al trupelor ucrainene la Deliatin, în regiunea de sud-vest Ivano-Frankivsk.

Racheta hipersonică rusă Kinjal, la fel ca 3M22 Zircon, nu poate fi detectată de radar din cauza vitezei, ceea ce face ca sistemele de apărare antirachetă precum cele folosite de ucraineni să fie prea lente.

Racheta a fost definită în mai multe rânduri drept "super-arma" de care dispune Vladimir Putin. Destinată să elimine navele şi ţintele terestre, Kinjal este o rachetă care poate fi înarmată cu focoase nucleare sau cu explozivi mari, şi poate să provoace daune semnificative prin simpla lovire a ţintei.

Mai multe MiG-31 înarmate cu rachete Kinjal au fost trimise de la baza aeriană Solţi la baza aeriană navală Cerniahovsk, între Belarus şi Polonia, la începutul lunii februarie 2022.

La jumătatea lunii februarie, Ministerul rus al Apărării a lansat imagini care arată că a fost folosită pe o ţintă la sol în timpul exerciţiilor. în Belarus.

Ria Novosti, citată de presa internaţională, subliniază că este prima oară când racheta hipersonică este folosită în Ucraina.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.