Ministerul rus al Apărării a anunţat, vineri, că forţele sale au distrus instalaţiile de producţie ale unei fabrici de rachete din capitala ucraineană Kiev, utilizând rachete cu rază lungă de acţiune de înaltă precizie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Forţele armate ale Federaţiei Ruse continuă operaţiunea militară specială în Ucraina”, a precizat Ministerul rus al Apărării.

”Armele aeriene de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune au distrus instalaţiile de producţie ale întreprinderii producătoare de rachete şi din industria spaţială Artem din oraşul Kiev”, se mai menţionează în comunicatul ministerului rus.

Rusia a atacat capitala ucraineană Kiev în timpul vizitei secretarului general al ONU, Antonio Guterres.

Potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, "cinci rachete" au fost trase asupra Kievului, relatează The Guardian.

”Acest lucru spune multe despre adevărata atitudine a Rusiei faţă de instituţiile internaţionale, despre eforturile liderilor ruşi de a umili ONU şi tot ceea ce reprezintă organizaţia. Prin urmare, necesită un răspuns puternic”, a subliniat Zelenski.

Atacurile au provocat un răspuns furios din partea guvernului Ucrainei, ministrul de Externe Dmitro Kuleba denunţând atacurile drept ”un act odios de barbarie” care a demonstrat ”atitudinea Rusiei faţă de Ucraina, Europa şi lume”.

Un cadavru a fost recuperat în urma atacului rusesc de joi cu rachete asupra Kievului, potrivit primarului capitalei, Vitali Kliciko.

”Prieteni! Salvatorii care continuă să inspecteze şi să îndepărteze molozul unei clădiri rezidenţiale din cartierul Chevchenkovsky, unde o rachetă a lovit ieri, tocmai au găsit un cadavru”, a declarat Kliciko pe contul de Telegram.

Potrivit informaţiilor preliminare, o rachetă a lovit etajele inferioare ale unei clădiri rezidenţiale de 25 de etaje, rănind cel puţin 10 persoane, iar alte 3 fiind spitalizate.

 


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.