Guvernul rus a extins lista de ”state străine neprietenoase”, adăugând Grecia, Danemarca, Slovenia, Croaţia şi Slovacia, se arată într-un decret semnat de premierul Mihail Mişustin şi publicat pe site-ul oficial, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile ruse consideră ”ţări neprietenoase” state care ”comit acţiuni neprietenoase” împotriva Rusiei. Lista includea anterior Republica Cehă şi SUA.

În conformitate cu decretul privind ţările neprietenoase semnat de preşedintele Vladimir Putin în aprilie, aceste ţări au capacităţi limitate de a angaja lucrători aflaţi pe teritoriul Rusiei în ambasade, consulate şi reprezentanţe ale organelor de stat.

Grecia are o limită de angajare de 34 de persoane, Danemarca de 20, iar Slovacia de 16, menţionează decretul. Slovenia şi Croaţia nu vor putea angaja oameni pentru misiunile lor diplomatice şi oficiile consulare, aşa cum a fost cazul Statelor Unite.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.