Ministerul de Externe al Rusiei a criticat în termeni duri o anchetă internaţională cu privire la atacul chimic de la Khan Sheikhoun, susţinând că experţii Organizaţiei pentru Interzicerea Armamentului Chimic (OIAC) au dat dovadă de partizanat atunci când au concluzionat utilizarea neurotoxinei sarin în timpul atacului chimic atribuit forţelor regimului al-Assad, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, ministerul rus a precizat că ancheta se bazează pe ”dovezi îndoielnice”, deşi raportul nu a fost publicat oficial până în acest moment de către OIAC.

”Din păcate, după o primă lectură a acestui document, suntem forţaţi să concluzionăm că s-au bazat pe dovezi îndoielnice”, se arată într-un comunicat al ministerului de Externe de la Moscova.

Mai mult, ministerul a acuzat că raportul este unul partizan, iar organizaţia internaţională a dus la capăt un ordin politic în timpul evaluării tragediei din localitatea Khan Sheikhoun.

Atât ruşii, cât şi forţele guvernamentale siriene, au negat în repetate rânduri orice implicare a regimului al-Assad în atacul chimic asupra civililor din provincia Idlib.

Moscova a susţinut că atacul chimic a fost dus la capăt de către oponenţii regimului al-Assad sau chiar că avioanele coaliţiei au lovit o fabrică pentru arme chimice a rebelilor din Khan Sheikhoun.

Un număr de 87 de civili şi-au pierdut viaţa la începutul lunii aprilie, după ce avioanele guvernamentale au lansat un atac chimic asupra localităţii controlate de rebelii moderaţi din provincia Idlib.

Serviciile franceze de informaţii au concluzionat de la finele lunii aprilie că atacul cu gaz sarin a fost comis de către regimul al-Assad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.