Jurnalişti ai Reuters au observat o uşoară creştere a fluxului de alegători, în special de tineri, la prânz, la unele secţii de votare din Moscova şi Ekaterinburg, cu cozi formate de câteva sute de persoane, dintre care unii au spus că protestează în contextul acţiunii ”Prânz împotriva lui Putin”, susţinută de văduva opozantului Alexei Navalnîi

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Leonid Volkov, un consilier al lui Navalnîi aflat în exil, care a fost atacat cu un ciocan săptămâna trecută la Vilnius, a estimat că sute de mii de oameni au venit la secţiile de votare din Moscova, Sankt Petersburg, Ekaterinburg şi alte oraşe.

La secţiile de votare din misiunile diplomatice ruse din Australia şi Japonia până în Armenia, Kazahstan şi Georgia, sute de ruşi au stat la coadă la prânz.

În ultimele două zile, au existat incidente izolate, când unii ruşi au incendiat cabinele de vot şi au turnat vopsea în urne, atragând o reacţie din partea oficialilor ruşi, care i-au numit ticăloşi şi trădători.

Oponenţii au postat câteva imagini cu buletine de vot stricate cu lozinci care îl insultă pe Putin. Dar moartea lui Navalnîi a lăsat opoziţia împrăştiată lipsită de cel mai formidabil lider al său.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.