Mai multe echipe de genişti şi ingineri ruşi au ajuns, marţi în Palmira, pentru a curăţa locul de mine şi bombe artizanale lăsate în urmă de militanţii ISIS, alungaţi din oraş de armata siriană în urmă cu două săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Apărării din Rusia a anunţat că mai multe echipe de genişti ruşi, dotaţi cu echipament de ultimă oră pentru detectarea minelor şi a bombelor, au fost trimise în Siria pentru a curăţa şantierul archeologic Palmira de posibile dispozitive explozibile lăsate în urmă de militanţii jihadişti.

Locotenent Generalul Serghei Rudskoi, de la Statul Major General Rus, a explicat pentru AP că după ce armata rusă a ajutat la recâştigarea Palmirei din mâinile Statului Islamic, o parte din efectivele militare au fost trimise înapoi în ţară, în timp ce alte tipuri de armament au fost dislocate la Hemeimeem, baza aeriană din provincia siriană Latakia.

Printre armele folosite de ruşi în recucerirea Palmirei au fost şi elicopterele Mi-28, testate pentru prima data în luptă. Acestea au o precizie de tragere foarte mare, fiind foarte utile în această situaţie, deoarece s-a dorit atingerea ţintelor fără a se distruge artefactele arheologice din apropiere.

Rudskoi a spus că specialiştii armatei ruse vor scana peste 180 de hectare de teren, atât în zona istorică, cât şi în cea civilă, pentru a identifica eventuale bombe sau mine lăsate în urmă de jihadişti. Acesta a spus că munca este cu atât mai dificilă cu cât zona este presărată cu un număr mare de capcane şi dispozitive explozive improvizate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.