Rusia a efectuat cu succes marţi un test de lansare a unei rachete balistice intercontinentale (ICBM), potrivit Ministerului rus al Apărării, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lansarea din poligonul de testare Kapustin Yar din regiunea Astrakhan a făcut parte din testele privind echipamentele de luptă ICBM de generaţie următoare, informează Ministerul Apărării.

"La 11 aprilie 2023, un echipaj de luptă al Forţelor de Rachete Strategice a efectuat cu succes o lansare a unei rachete balistice intercontinentale din poligonul de testare a forţelor comune centrale de stat Kapustin Yar din regiunea Astrakhan", se arată în comunicat.

Lansarea a contribuit la confirmarea corectitudinii schemelor şi a soluţiilor structurale şi tehnice utilizate în dezvoltarea noilor sisteme de rachete strategice, a precizat Ministerul Apărării.

Focosul de test al rachetei a lovit ţinta în poligonul de tragere Sary Shagan (Republica Kazahstan) cu precizia stabilită, potrivit comunicatului.

"Obiectivele lansării au fost îndeplinite în totalitate", se arată în declaraţie.

În februarie, Rusia a efectuat un test cu o rachetă balistică intercontinentală care se pare că a eşuat în perioada în care preşedintele Joe Biden se afla în Ucraina, potrivit a doi oficiali americani familiarizaţi cu această chestiune.

Rusia a notificat Statele Unite înainte de lansare, în conformitate cu obligaţiile sale din cadrul tratatului New START, a declarat un oficial, adăugând că "astfel de teste sunt de rutină".

Un alt oficial a declarat că testul nu a reprezentat un risc pentru Statele Unite şi că SUA nu a considerat testul ca fiind o anomalie sau o escaladare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.