Nave de război ruse şi un submarin au tras patru rachete de croazieră, de la Marea Mediterană, vizând forţe şi echipamente aparţinând grupării jihadiste Statul Islamic, situate în apropiere de Palmira, a anunţat miercuri Ministerul rus al Apărării, citat de agenţiile de presă ruse, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moscova a avertizat Statele Unite, Turcia şi Israelul înaintea acestor tiruri, a precizat ministerul.

Forţele ruse au utilizat rachete de tip Kalibr în acest tir, potrivit presei ruse.

Ministerului rus al Apărării a precizat într-un comunicat de presă, citat de AP, că fregata Amiral Esen şi submarinul Krasnodar au lansat rachete vizând poziţii ale grupării jihadiste.

Rachetele au lovit cu succes armament greu aparţinând Statului Islamic şi luptători jihadişti pe care gruparea i-a trimis la Palmira de la capitala de facto a califatului, Rakka, anunţă ministerul.

Atacul rus a fost efectuat cu promptitudine, o dovadă a promptitudinii şi capacităţilor Marinei ruse, apreciază ministerul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.