Rusia a înregistrat, duminică, un record de contaminări cu Covid-19 în 24 de ore pentru a patra zi consecutiv, semn al unei epidemii în plină explozie pe fondul vaccinării slabe şi a restricţiilor limitate, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit bilanţului oficial al guvernului, 34.303 de contaminări au fost înregistrate în 24 de ore, un record de la debutul pandemiei, şi 997 de decese. 

Sâmbătă, a fost depăşit prima dată pragul simbolic de 1.000 de decese zilnic din cauza Covid-19. Rusia este cea mai grav afectată ţară din Europa de coronavirus.        

Doar 32% dintre ruşi sunt vaccinaţi complet, potrivit datelor oficiale, pe fondul neîncrederii populaţiei în vaccinuri.      

Virusul se extinde şi din cauză că restricţiile sanitare sunt foarte limitate, chiar dacă multe regiuni au reintrodus obligaţia de a prezenta un QR cod pentru a avea acces în locuri publice.                

Propagarea virusului este cauzată şi de lipsa respectării gesturilor-barieră.  

De la debutul pandemiei, guvernul a recenzat oficial 223.312 de decese, cea mai mare cifră din Europa. Institutul de statistică Rosstat, care are o definiţie mai largă cu privire la decesele legate de coronavirus, a prezentat mai mult de 400.000 de decese. 

 

               

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.