Roma va interzice accesul maşinilor diesel în centrul oraşului începând cu anul 2024, a anunţat primarul capitalei italiene, conform The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Roma este unul dintre oraşele europene cu cel mai intens trafic şi găzduieşte mii de monumente istorice care sunt afectate de nivelul ridicat al poluării.

Virginia Raggi a anunţat decizia pe pagina sa de Facebook: „Dacă vrem să intervenim serios, trebuie să încurajăm adoptarea unor măsuri drastice”.

Comentariile ei vin după ce un tribunal din Germania a decis că oraşele pot interzice maşinile care cauzează o poluare semnificativă.

Aproximativ două treimi dintre cele 1.8 milioane de maşini produse în Italia anul trecut erau diesel.

În Roma, un oraş fără industrii semnificative, cea mai importantă sursă de poluare sunt maşinile.

Poluarea nu afectează doar cetăţenii din Roma ci şi monumentele sale istorice, care suferă din cauza gazelor de eşapament.

Conform unui studiu de anul trecut al Ministerului Culturii, 3.600 de monumente din piatră şi 60 de sculpturi din bronz riscă să fie deteriorate din cauza poluării.

Înainte de decizia din Germania, oficialii din Milano au anunţat, de asemenea, că oraşul îşi propune să interzică total maşinile diesel până în 2030.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.