Premierul britanic Rishi Sunak se va deplasa, marţi, la summitul Consiliului Europei de la Reykjavik, urmat de Tokyo şi de G7, a anunţat, sâmbătă, Downing Street, conform AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Săptămâna aceasta voi călători de la Reykjavik la Hiroshima pentru a conduce acţiunea globală privind priorităţile noastre cele mai urgente", a declarat Sunak, citat într-un comunicat.

"Multe dintre provocările cu care ne confruntăm, de la inflaţie la migraţie, trebuie abordate prin colaborarea strânsă cu partenerii noştri internaţionali", a adăugat liderul conservator, care a preluat mandatul în octombrie.

Deplasările vor veni într-un moment în care Rishi Sunak se află sub o presiune din ce în ce mai mare la nivel naţional. Partidul Conservator a înregistrat rezultate dezastruoase la alegerile locale de săptămâna trecută. Ţara se confruntă cu o inflaţie de două cifre şi se confruntă de luni de zile cu acţiuni sindicale, muncitorii din sectoare precum sănătatea şi transporturile ieşind în stradă pentru a cere majorări salariale.

Marţi, aflat în Islanda pentru summitul Consiliului Europei, el va sublinia "importanţa consolidării frontierelor Europei, a combaterii imigraţiei ilegale şi a ameninţării pe care o reprezintă Rusia pentru securitatea şi prosperitatea noastră", a precizat Downing Street.



Rishi Sunak se va deplasa apoi la Tokyo pentru o vizită bilaterală de o zi, unde "este de aşteptat să anunţe o colaborare suplimentară între Marea Britanie şi Japonia în domeniul apărării şi tehnologiei".

Apoi, Rishi Sunak va merge la Hiroshima pentru G7, primul său summit în calitate de şef de guvern, unde va cere un sprijin mai mare pentru Ucraina în faţa "războiului de agresiune al Rusiei". De asemenea, el va purta discuţii bilaterale privind securitatea în regiunea Indo-Pacific.

"Aştept cu nerăbdare să vizitez Japonia, un partener economic şi de apărare cheie pentru Marea Britanie în regiunea Indo-Pacific", a declarat Rishi Sunak.

Summitul G7 din 19-21 mai are loc "într-o perioadă crucială, în timp ce Ucraina îşi dublează eforturile de supravieţuire şi ne confruntăm cu ameninţări complexe la adresa păcii şi prosperităţii globale", a adăugat premierul britanic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.