Un prag de 38.000 de morţi din cauza covid-19 sau presupuse ca având legătură cu epidemia noului coronavirus a fost depăşit la începutul lui mai în Rehatul Unit, una dintre cele mai îndoliate ţări din Europa, scrie Reuters, pe baza unor date anunţate marţi de către Oficiul Naţional brtianic de Statistică (ONS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ONS, 34.978 de decese au fost înregistrate până la 1 mai în Anglia şi Ţara Galilor.

Acest bilanţ a crescut la 38.289 de morţi la 3 mai, adăugând bilanţurile din Scoţia şi Irlanda de Nord, potrivit Reuters.

ONS precizează că a înregistrat 17.953 de decese - indiferent de cauză - în săptămâna care s-a încheiat la 1 mai - adică cu 8.012 mai multe decât în această perioadă a anului în mod normal.

O comparare a bilanţurilor covid-19 ale ţărilor este complicată de metodele de înregistrare, foarte diferite de la o ţară la alta, în funcţie de faptul dacă ia în calcul sau nu, pe lângă morţile din spitale, decese înregistrate în aziluri de bătrâni sau acasă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.