Casa Albă analizează o ridicare a restricţiilor de călătorie impuse de către Statele Unite Braziliei, Marii Britanii, Irlandei şi în altor 26 de state membre ale spaţiului Schengen, declară cinci oficiali americani şi reprezentanţi ai unor companii aeriene pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Trump a impus restricţii de călătorie cu scopul de a opri răspândirea noului coronavirus.

Ea nu analizează însă o ridicare a interdicţiilor impuse Chinei sau Iranului, potrivit oficialilor citaţi.

Acest plan este susţinut de membri ai grupului de luptă împotriva covid-19 de la Casa Albă şi ai unor agenţii federale în domeniul sănătăţii publice, potrivit acestor surse la curent cu dosarul, însă Donald Trump nu a luat o decizie în acest sens şi este neclar când o va lua.

Contactate de Reuters, Casa Albă, Departamentul Securităţii Interne şi Centrul de prevenirea controlul bolilor (CDC) nu au comentat aceste informaţii.

Oficiali din cadrul administraţiei susţin că aceste restricţii nu mai au sens, având în vedere că numeroase ţări din lume nu mai sunt vizate de interdicţia intrării în Statele Unite. Ei subliniază că ridicarea interdicţiilor ar impulsiona companiile aeriene aflate în dificultate, în contextul în care traficul aerian internaţiona a scăzut cu 70%, potrivit industriei.

Trump ar putea însă să nu ridice restricţiile, având în vedere numărul mare al infecţiilor cu covid-19 în Europa. De asemenea, majoritatea statelor europene nu ar autoriza imediat ridicarea interdicţiilor impuse Statelor Unite din cauza covid-19, potrivit oficialilor citaţi.

Europa este vizată de restricţii americane, inclusiv cele 26 de state membre ale spaţiului Schengen, în care se poate circula.

Statele Unite au impus restricţii Europei de la jumătatea lui martie, iar Braziliei din mai. Trump a impus restricţii Chinei de la 31 ianuarie, iar Iranului din februarie.

America impune restricţii cetăţenilor neamericani care au călătorit în aceste ţări cu 14 zile mai înainte, însă Departamentul de Stat american acordă anumite ”excepţii de interes naţional” Europei cu privire la ”călătorii umanitare, în domeniile sănătăţii publice şi securităţii naţionale”.

Statele Unite acordă de asemenea excepţii unor oameni de afaceri, investitori, universitari, studenţi şi jurnalişti din Europa.

Aproape întreaga Europă impune interdicţii de călătorie americanilor, cu excepţia Marii Britanii şi Irlandei, care impun o intrarea în carantină, la sosire, pe o perioadă de două săptămâni. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.