Republica Moldova a anunţat că intenţionează să boicoteze Adunarea Parlamentară a Comunităţii Statelor Independente, care ar urma să aibă loc în perioada 26-28 martie la Sankt Petesburg. Surse din legislativul moldovean au explicat că acest posibil boicot are legătură cu lipsa unor acţiuni concrete în legătură cu problemele semnalate într-o notă de protest trimisă Moscovei, relatează Deschide.md

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a evitat să ofere mai multe detalii în acest sens, dar a precizat că posibilitatea unui boicot este examinată de legislativ şi o decizie finală va fi anunţată în următoarele zile de către Chişinău.

”Nu vă pot spune prea multe şi comenta mult la subiect. Într-adevăr în perioada 26-28 martie va avea loc Adunarea Parlamentară a CSI. Delegaţia Republicii Moldova era preconizată, însă acum se examinează posibilitatea neparticipării în condiţiile unei lipse de reacţii şi a informaţiilor pe care le deţinem legate de riscurile de călătorie”, a declarat Candu.

Un asemenea boicot ar urma să transmită un mesaj puternic în legătură cu problemele apărute în relaţia dintre Moscova şi Chişinău.

De asemenea, preşedintele legislativului a refuzat să comenteze dacă intenţia de boicotare are vreo legătură cu atitudinea autorităţilor ruse după expedierea unei note de protest de către Republica Moldova.

”Permiteţi-mi să nu comentez acest lucru. Sunt în examinare mai multe subiecte, inclusiv oportunitatea participării sau neparticipării...”, a completat Andrian Candu, explicând că autorităţile moldovene aşteaptă în continuare o reacţie la nota de protest trimisă Moscovei.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a transmis împreună cu premierul Pavel Filip o notă de protest către conducerea politică a Federaţiei Ruse, prin care sunt semnalate o serie de abuzuri comise împotriva oficialilor din legislativ, executiv, serviciile speciale şi a partidelor Coaliţiei de Guvernare din Republica Moldova.  

În nota de protest este descris modul în care oficialii moldoveni sunt opriţi în mod abuziv, interogaţi, percheziţionaţi şi trataţi în mod umilitor de către reprezentanţii serviciilor speciale ruse la intrarea în Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.