Alegătorii moldoveni au întâmpinat duminică dimineaţă cozi lungi de aşteptare la multe secţii de vot din străinătate, iar peste 1.000 de persoane ar aştepta să-şi exprime opţiunea electorală doar la intrarea în cele două secţii existente în Moscova. De asemenea, cozi lungi s-au format şi în localitatea italiană Mestre, iar sute de alegători moldoveni aşteptau şi în faţa secţiilor din Londra şi Milano.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 6.000 de buletine de vot au fost aduse de autorităţile electorale moldovene pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Moscova. Însă, cozi lungi s-au format de la primele ore ale dimineţii la secţiile de vot din metropola rusă, unde 1.000 de alegători moldoveni încearcă să-şi aleagă viitorul preşedinte, .transmite deschide.md.

În Londra, peste 569 de alegători moldoveni au votat până la ora locală 9.00 (11.00 ora României), prezenţa fiind mai ridicată decât în primul tur al scrutinului prezidenţial.

De asemenea, sunt cozi la vot şi în localitatea italiană Mestre. Aici, peste 400 de persoane au votat până la ora locală 10.00 (11.00 ora României).

În Mestre, favorita alegătorilor moldoveni în primul tur prezidenţial a fost de departe prooccidentala Maia Sandu.

Peste 50 de alegători moldoveni stau la coadă şi în Frankfurt. În localitatea germană au votat peste 500 de moldoveni până la ora localală 10.00 (11.00 ora României).

Autorităţile electorale au deschis o sută de secţii de votare pentru moldovenii din străinătate.

Moldovenii care locuiesc în România au la dispoziţie unsprezece secţii de vot amenajate în Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Galaţi, Constanţa, Braşov, Bacău, Suceava şi Craiova.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.