Primele rezultate parţiale ale celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale vin de la consulatul Republicii Moldova de la Moscova, unde au reuşit să voteze până la ora 21.00 până la 3.260 de cetăţeni moldoveni. Dintre aceştia, 2.670 de voturi au mers la Igor Dodon, în vreme ce 323 de alegători au preferat-o pe proocidentala Maia Sandu, transmite Unimedia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, şapte buletine de vot au fost invalidate la consulatul de la Moscova.

Până la închiderea urnelor, au votat peste 1,6 milioane de cetăţeni moldoveni, peste 130.000 de persoane votând la secţiile din străinătate.

Şi la această oră alegătorii moldoveni continuă să stea la cozi lungi în faţa secţiilor de vot din străinătate, în special la Milano, Mestre, Londra, Dublin, Paris şi Frankfurt.

De asemenea, în multe secţii de vot alegătorii au început să depună contestaţii, după ce buletinele de vot trimise de autorităţile electorale s-au dovedit a fi insuficiente.

Primele rezultate parţiale sunt aşteptate în următoarele ore, întrucât moldovenii nu realizează exit poll-uri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.