Moscova încă aşteaptă o listă cu victimele operaţiunii cu steag fals pe care Ucraina a desfăşurat-o la Bucea, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, la o reuniune a Consiliului de Securitate ONU privind Ucraina, relatează TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Aş dori să reiterez că, în ciuda tuturor eforturilor, încă nu am primit o listă cu victimele operaţiunii cu steag fals pe care Ucraina a desfăşurat-o la Bucea în aprilie. Aceasta confirmă încă o dată că autorităţile de la Kiev nu au nimic de spus pentru a-şi dovedi acuzaţiile şi alegaţiile”, a menţionat el.

Nebenzia a mai subliniat că ţările occidentale „încearcă să pretindă că nu este nevoie să se dovedească nimic şi că oricare dintre acuzaţiile regimului de la Kiev pot fi luate ca atare”.

„Preferaţi să acoperiţi regimul criminal al naţionaliştilor, radicalilor şi naziştilor pur şi simplu, ajutându-i să organizeze provocări şi promovând minciuni despre Rusia şi acţiunile trupelor ruse”, a subliniat Nebenzia.

Pe 3 aprilie, Ministerul rus al Apărării a respins acuzaţiile regimului de la Kiev de ucidere de civili în Bucea, regiunea Kiev. Ministerul a menţionat că Forţele Armate Ruse au părăsit localitatea pe 30 martie, în timp ce „dovezile crimelor” au apărut abia patru zile mai târziu, după ce ofiţerii Serviciului de Securitate ucrainean au ajuns în oraş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.