Purtătorul de cuvânt al administraţiei prezidenţiale ruse a declarat joi dimineaţă că nu a existat până în acest moment niciun contact direct între Kremlin şi Casa Albă, după preluarea mandatului de către Donald Trump, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Niciun contact la nivel de ambasadă nu are loc în acest moment, nu a existat niciun asemenea contact până în acest moment, nu au fost stabilite asemenea contacte”, a declarat Dimitri Peskov.

Totuşi, purtătorul de cuvânt a explicat că legăturile de rutină continuă la nivel diplomatic, iar ambasada rusă continuă să funcţioneze la Washington.

De asemenea, reprezentantul administraţiei prezidenţiale ruse a explicat că preşedintele Donald Trump nu a luat legătura cu Kremlinul înainte de a propune instituirea unor zone sigure pentru refugiaţii de război direct în Siria.

”Nu, partenerii noştri americani nu ne-au consultat. Este vorba de o decizie suverană”, a declarat Peskov.

Acesta a atras atenţia că este important ca planul propus de miliardarul american să nu înrăutăţească situaţia refugiaţilor din Siria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.