Reprezentanţii Kremlinului şi-au exprimat miercuri speranţa că întâlnirea dintre preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi liderul Statelor Unite, Donald Trump, va ajuta la restabilirea unui dialog de lucru eficient între Washington şi Moscova, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un asemenea dialog este necesar între Moscova şi Washington pentru a ajuta la rezolvarea conflictelor din lume”, se arată într-un comunicat al Kremlinului.

Întâlnirea dintre cei doi lideri va avea loc vineri, în marja summitului G20 de la Hamburg.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al administraţiei ruse crede că această întâlnire va demonstra dacă există posibilitatea ca cele două ţări să lupte împreună pentru combaterea terorismului din Siria.

Dimitri Peskov a declarat că Putin se va folosi de prima sa întâlnire cu preşedintele american pentru a explica poziţia Moscovei vizavi de conflictele din Siria şi Ucraina.

Însă, formatul întâlnirii va însemna că Putin nu va avea destul timp la dispoziţie pentru a prezenta o analiză completă a cauzelor crizei din estul Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.