Reprezentanţii Downing Street au dezminţit duminică după-amiază informaţiile legate de amânarea vizitei de stat a preşedintelui american, precizând că nu a intervenit nicio schimbare în planurile lui Donald Trump de a veni în Marea Britanie, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această dezminţire vine la scurt timp după ce jurnaliştii The Guardian au relatat despre amânarea vizitei de stat a preşedintelui Donald Trump, care se teme de protestatarii ce contestă primirea sa de către regina Elisabeta a II-a.

”Nu avem de gând să comentăm pe marginea unor speculaţii legate de o conversaţie telefonică privată. Regina şi-a extins invitaţia către preşedintele Trump pentru a vizita Marea Britanie. Nu a existat nicio schimbare în aceste planuri”, a declarat o purtătoare de cuvânt a premierului May.

Casa Albă nu a confirmat până în acest moment informaţiile legate de amânarea vizitei de stat în Marea Britanie.

Nicio dată nu a fost anunţată până în acest moment pentru vizita de stat, dar presa britanică a relatat anterior că Donald Trump se va întâlni cel mai probabil în luna octombrie cu regina Elisabeta a II-a.

Preşedintele Trump a intrat recent într-un război al declaraţiilor cu primarul Londrei, Sadiq Khan, după ce s-a folosit de atentatele londoneze pentru a-şi promova propria agendă antiimigraţionistă şi chiar l-a citat greşit într-un mesaj postat pe Twitter.

În loc să retragă mesajul iniţial, miliardarul american l-a catalogat drept patetic pe primarul londonez, care a atras atenţia asupra scoaterii declraţiilor sale din context de către Donald Trump.

Recent, şeful diplomaţiei britanice a dat asigurări vizita de stat a preşedintelui american va avea loc în continuare în Marea Britanie, în ciuda apelurilor lansate pentru anularea vizitei de către primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, şi liderul liberal-democraţilor Tim Farron.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.