Regina Elizabeth II a convocat pentru luni o întâlnire de urgenţă, pe proprietatea Sandringham din Norfolk, pentru a discuta viitorul ducilor de Sussex, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alături de regină, la întâlnire vor participa prinţul de Wales, ducele de Cambridge şi ducele de Sussex.

Aceasta va fi prima întâlnire la care vor participa cei patru după ce, miercuri, prinţul Harry, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi soţia lui, Meghan Markle, au anunţat că renunţă la îndatoririle regale şi că vor trăi atât în Marea Britanie, cât şi în Canada. În plus, ei au spus că vor să fie independenţi din punct de vedere financiar. Anunţul a fost făcut pe contul de Instagram Sussex Royal şi pe site-ul Sussexroyal.com şi a luat prin suprindere familia regală.

În prezent, regina se află în Norfolk, prinţul Charles, la Birkhall (Scoţia), prinţul William, la Palatul Kesington, iar prinţul Harry, în Windsor.

Întâlnirea va fi prilej pentru discutarea propunerilor rezultate din consultările dintre oficialii de la Buckingham, Clarence House şi Kensington şi reprezentanţii guvernelor Marii Britanii şi Canadei privind viitoarele roluri ale lui Harry şi Meghan.

Aparent, Meghan Markle, care a plecat joi în Canada pentru a fi alături de fiul cuplului, Archie, va participa la discuţie prin telefon.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Daily Mail, 72% dintre respondenţi sunt de părere că prinţului Harry şi lui Meghan Markle ar trebui să le fie permis să plece în Canada şi doar 16% sunt de părere că regina ar trebui să le ceară să rămână. 

Din total, 76% dintre cei chestionaţi cred că, odată eliberaţi de îndatoriri, cei doi trebuie să renunţe la protecţia oferită de poliţia britanică.

Înainte de anunţul de miercuri, Meghan Markle a acceptat să îşi ofere vocea pentru un personaj Disney în schimbul unei donaţii pentru fundaţia Elephants Without Borders. Prinţul Harry a colaborat cu Oprah Winfrey pentru un documentar despre sănătatea mintală, care va fi disponibil pe Apple+ anul acesta. 

Cuplul a înregistrat deja ca marcă peste 100 de elemente pentru brandul lor Sussex Royal, despre care se crede că au legătură cu fundaţia lor caritabilă. Este crezut că ei au apelat la sfaturile fostului cuplu prezidenţial Barack şi Michelle Obama, care conduce o fundaţia caritabilă de succes după ce a părăsit Casa Albă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.