Regina Elizabeth II a anulat tradiţionala petrecere a Crăciunului la Sandringham, din cauza creşterii tot mai mari a numărului de cazuri de Covid-19 provocate de varianta Omicron, şi va sta la Windsor alături de membrii familiei regale, a anunţat Palatul Buckingham.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urmă cu câteva zile au apărut informaţii că monarhul a decis să nu călătorească anul acesta în Norfolk. Palatul Buckingham a confirmat luni seară. Consilierii au descris decizia ei drept una personală care reflectă „o abordare precaută”, scrie BBC.

Regina va sta la Windsor, unde i se vor alătura membrii familiei regale.

Este al doilea an când, din cauza pandemiei, regina e nevoită să îşi anuleze călătoria la Sandringham.

În urmă cu o săptămână a fost anunţat că nu va participa la prânzul cu familia de dinaintea Crăciunului. Şi această decizie a fost luată tot din cauza Covid-19.

Nu este cunoscut încă cine din familia sa o va vizita la Windsor de Crăciun, însă un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a spus că vor fi urmate „toate regulile adecvate”.

A fost precizat că Downing Street, sediul prim-ministrului, a fost informat de acest lucru, dar nu a fost implicat în decizie.

Toamna aceasta, regina a fost nevoită să se retragă dintr-o serie de evenimente publice, inclusiv COP26 de la Glasgow, din cauza unor îngrijorări privind starea ei de sănătate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.