Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii intenţionează să participe în cursul zilei de marţi la o ceremonie de comemorare a Prinţului Philip, Ducele de Edinburgh, fiind primul eveniment public la care va participa monarhul în vârstă de 95 de ani în acest an, a comunicat Palatul Buckingham, citat de BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alţi membri seniori ai Familiei Regale vor fi, de asemenea, prezenţi în cadrul ceremoniei de comemorare a Prinţul Philip, care a murit anul trecut, la vârsta de 99 de ani.

Ceremonia de celebrare a activităţii Prinţului Philip va fi primul eveniment public la care va participa monarhul în vârstă de 95 de ani în acest an.

Regina a avut probleme cu mobilitatea şi a trebuit să renunţe la participarea la Ziua Commonwealth-ului în luna martie.

Prinţul de Wales şi ducesa de Cornwall, precum şi Şi Ducele şi Ducesa de Cambridge, care s-au întors din turneul în Caraibe, vor participa, de asemenea, la ceremonie.

Preotul David Hoyle va adresa rugăciuni pentru un ”om cu abilităţi şi distincţii rare” care ”şi-a folosit privilegiul pentru a lucra şi a înţeles rangul ca un stimulent pentru slujire”.

De asemenea, Prinţul Andrew, Ducele de York, este aşteptat să îşi facă pentru prima dată apariţia în public după soluţionarea unui caz civil de agresiune sexuală în SUA, însă Prinţul Harry nu va participa la ceremonie.

În cadrul ceremoniei îi va fi celebrat serviciul public, precum şi ”o viaţă lungă trăită pe deplin”.

Prinţul Philip a murit în aprilie anul trecut, în timpul unor restricţii anti-Covid care limitau adunările, inclusiv funeraliile.

Aşadar, această ceremonie va include elemente care au fost planificate pentru înmormântarea Prinţului Philip, cum ar fi alinierea câştigătorilor premiului Ducele de Edinburgh, la intrarea în Westminster Abbey.

De asemenea, se va auzi imnul ”Guide me, O thou great redeemer”, precum şi muzica lui Beethoven, JS Bach, Wagner, Vaughan Williams şi William Byrd.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.