Regina Danemarcei Margrethe a II-a a fost testată pozitiv Covid-19 pentru a doua oară în acest an, a anunţat Curtea Regală Daneză, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regina Margrethe a II-a şi-a anulat programările pentru această săptămână după diagnosticul pus marţi seara.

Monarhul în vârstă de 82 de ani a fost unul dintre cei 2.000 de invitaţi care au participat, luni, la funeraliile de stat ale Reginei Elizabeth a II-a a Regatului Unit.

Ea este cel mai longeviv şef de stat din Europa după moartea suveranei britanice.

Regina Margrethe a II-a şi Regina Elizabeth a II-a erau verişoare de gradul al treilea, ambele fiind descendente ale Reginei Victoria.

Regina Margrethe a II-a a fost vaccinată împotriva Covid şi a fost testată pozitiv ultima dată în februarie anul acesta, când a prezentat simptome uşoare.

Într-o declaraţie pe site-ul Palatului, un purtător de cuvânt a spus că monarhul se va recupera la Palatul Fredensborg.

Fiul şi moştenitorul ei, Prinţul Moştenitor Frederik, şi soţia sa Mary, Prinţesa Moştenitoare, îi vor lua locul pentru a găzdui membri ai Guvernului, Parlamentul danez şi membri danezi ai Parlamentului European la o petrecere, vineri, la Copenhaga.

În ultimele zile, Regina Margrethe a II-a a fost fotografiată la mai multe evenimente din Londra menite să aducă omagiu Reginei Elizabeth a II-a.

Duminică, la Westminster Hall, în ajunul înmormântării regretatei suverane britanice, ea s-a alăturat Prinţului Moştenitor pentru a prezenta omagiu din partea Danemarcei.

Regina Margrethe a II-a a fost aşezată, luni, la Westminster Abbey, în aceeaşi secţiune cu monarhii din alte naţiuni europene, inclusiv regele Carl XVI Gustaf al Suediei, Prinţul Albert al II-lea de Monaco şi Regele Filip al Belgiei.

Într-o scrisoare de condoleanţe adresată regelui Charles al lll-lea la moartea mamei sale, ea a scris: ”Ea (n.r. Regina Elizabeth a II-a) a fost o figură impresionantă printre monarhii europeni şi o mare inspiraţie pentru noi toţi”. 

Regina Margrethe a II-a a devenit prima femeie suverană a Danemarcei în 1972, la vârsta de 32 de ani, după moartea tatălui său, Regele Frederick al IX-lea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.