O publicaţie sud-coreeană susţine că regimul de la Phenian a executat public, în luna august, doi oficiali de stat, care au fost acuzaţi de nesupunere în faţa ordinelor date de liderul Kim Jong-un. Dacă informaţia este confirmată, atunci vorbim despre ultimele epurări de rang înalt făcute sub conducerea tânărului lider nord-coreean, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cotidianul JoongAng Ilbo susţine că printre cele două persoane executate de autorităţile nord-coreene se numără fostul ministru al Agriculturii, Hwang Min, precum şi Ri Yong Jin, un oficial de rang înalt din ministerul Educaţiei.

Informaţiile nu au putut să fie verificate în mod independent. În vreme ce, ministerul pentru Unificare din Coreea de Sud nu a comentat cele două execuţii.

Se pare că cei doi politicieni au fost executaţi folosind arme anti-aeriene la o academie militară din Phenian. 

În urmă cu doi ani, presa nord-coreeană l-a descris pe Hwang Min drept viceministru al Agriculturii.

Hwang ar fi fost executat pentru că propunerile sale politice ar fi reprezentat o provocare pentru Kim Jong-un. În vreme ce, Ri Yong Jin a fost descoperit dând din cap neaprobator în timpul unei întâlniri cu liderul Kim Jong-un. Ulterior, Ri a fost anchetat pentru corupţie şi pentru că a arătat lipsă de respect la adresa liderului suprem.

Anterior, alte informaţii distribuite de presa sud-coreeană legate de epurări ale politicienilor nord-coreeni de rang înalt s-au dovedit a fi incorecte.

Regimul nord-coreean anunţă arareori execuţii şi epuări, deşi presa de stat a confirmat execuţia unchiului lui Kim Jong-un, care era considerat al doilea cel mai puternic lider politic al dictaturii izolate. Jang Song Thaek a fost executat în 2012, după ce a fost acuzat de facţionalism şi alte crime.

De asemenea, serviciile secrete sud-coreene au relatat anul trecut despre execuţia unui fost ministru al Apărării, Hyung Yong Chol, pentru trădare.

Kim Jong-un a preluat puterea în urmă cu cinci ani, după moartea tatălui săi Kim Jong Il. Acesta şi-a consolidat puterea prin epurări şi execuţii în rândul oficialilor de rang înalt ai regimului nord-coreean.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.