Forţele aeriene siriene au folost clor - o armă chimică - într-un atac vizând oraşul Saraqib, în 2018, a stabilit luni Organizaţia pentru Interzicerea Armamentului Chimic (OIAC), în urma unei anchete, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O echipă de anchetatori OIAC ”conchde că unităţi ale armatei aerului arabe siriene au folosit armament chimic la Saraqib la 4 februarie 2018”, anunţă într-in comunicat organizaţia.

OIAC anunţa în octombrie că nu a putut stabili dacă s-a folosit armament chimic într-un atac la Alep, în noiembrie 2018, comis, potrivit Damascului, de către ”grupări din opoziţie”.

Damascul a cerut în mod oficial OIAC, cu sediul la Haga, să ancheteze cu privire la acest incident, care a cauzat 100 de cazuri de sufocare şi a antrenat, ca represalii, raiduri ale aliatului rus al lui Bashar al-Assad.

Autorităţile siriene au acuzat ”grupări teroriste” - o termenologie folosită de obicei de către regim, care nu face distrincţie între jihadişti şi rebeli - de faptul că au vizat Alepul, un oraş sirian care se afla dub controlul forţelor regimului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.