În dimineaţa zilei de sâmbătă, în timp ce lumea privea îngrozită la teribila devastare provocată de cutremurul din Maroc şi în timp ce întreaga comunitate internaţională reacţiona pentru a-şi exprima solidaritatea, o persoană s-a remarcat prin absenţă: regele Mohammed al VI-lea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Timp de ore întregi, şefii de stat ai lumii şi-au exprimat profunda emoţie în faţa numărului tot mai mare de victime, însă regele Marocului nu a reacţionat. De fapt, cabinetul său a fost cel care a declarat o perioadă de doliu naţional de trei zile. În cele din urmă, o fotografie care ilustrează un comunicat de presă al regatului îl arată pe acesta prezidând la Rabat o reuniune de lucru pentru a examina situaţia, scrie Le Parisien.

Potrivit informaţiilor din Le Parisien - Aujourd'hui en France, Mohammed al VI-lea nu se afla în ţara sa în momentul producerii cutremurului. El se afla în Franţa, unde nu mai fusese în vizită din iunie 2022

Suveranul a sosit în Franţa la pe 1 septembrie, din motive medicale, întrucât Mohammed al VI-lea suferă de sarcoidoză - o boală imună care ameninţă inima. El a fost deja supus unei intervenţii chirurgicale într-o clinică din Paris în 2018.

Potrivit sursei citate, autorităţile franceze nu au confirmat această informaţie.

Ministerul de Interne din Maroc a anunţat sâmbătă seara un nou bilanţ al cutremurului devastator:  2.012 persoane au fost ucise şi 2.059 rănite, dintre care 1.404 sunt în stare critică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.