Regele Charles al III-lea se va prezenta săptămâna viitoare la spital pentru a fi operat din cauza unei afecţiuni la prostată, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La fel ca mii de bărbaţi în fiecare an, Regele a solicitat tratament pentru o prostată mărită", se arată într-un comunicat.

Palatul Buckingham a precizat că afecţiunea regelui este benignă, dar că acesta va fi supus unei "proceduri corective".

Angajamentele publice ale regelui în vârstă de 75 de ani vor fi amânate pentru o scurtă perioadă de recuperare, a precizat Palatul.

Anunţul vine la scurt timp după ce s-a aflat că Prinţesa de Wales, Catherine, se află în spital după ce a fost supusă unei intervenţii chirurgicale abdominale.

CITEȘTE ȘI UPDATE - Prinţesa de Wales, Catherine, a fost operată. Ea va avea nevoie de cel puţin două luni de recuperare
Mărirea benignă a prostatei este frecventă la bărbaţii de peste 50 de ani şi nu este, de obicei, o afecţiune gravă. Afecţiunea nu înseamnă că pacientul are un risc crescut de a dezvolta cancer de prostată, precizează BBC.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.