Regele Charles al III-lea a declarat miercuri că, de când a fost diagnosticat cu cancer, a primit "atât de multe mesaje şi felicitări minunate", încât, de cele mai multe ori, l-au făcut să plângă, relatează SkyNews şi BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Monarhul în vârstă de 75 de ani, care a stat la Sandringham după prima şedinţă de tratament, a avut miercuri audienţa săptămânală, faţă în faţă, cu premierul Rishi Sunak la Palatul Buckingham. A fost prima întâlnire faţă în faţă cu premierul de când Palatul Buckingham a anunţat că monarhul suferă de "o formă de cancer".

Regele Charles a fost fotografiat primindu-l pe Rishi Sunak, fiind pentru prima dată când este văzut înapoi la locul de muncă de când şi-a dezvăluit diagnosticul de cancer. Fotografiile îl înfăţişează dând mâna cu Rishi Sunak în timp ce acesta sosise pentru audienţa de la Palatul Buckingham miercuri după-amiază.

"Mă bucur să vă văd că arătaţi atât de bine", i-a spus Sunak regelui.

"Totul este făcut cu oglinzi", a glumit în replică regele, care a spus că mesajele şi felicitările care i-au fost trimise "l-au redus la lacrimi".

O cameră de filmat a înregistrat momentul în care Rishi Sunak a sosit în sala de audienţe a palatului şi, în timp ce se aşezau, regele a vorbit despre admiraţia sa pentru organizaţiile caritabile de luptă împotriva cancerului. Dar restul întâlnirii lor a avut loc în privat, ca de obicei.

La începutul după-amiezii, regele a participat la reuniunea lunară a Consiliului Privat, un organism de consilieri ai monarhului, alcătuit în principal din politicieni de rang înalt din Camera Comunelor şi Camera Lorzilor.

Regele a stat la Sandringham, în Norfolk, după ce în urmă cu două săptămâni a făcut prima şedinţă de tratament împotriva cancerului la Londra. Duminica trecută, regele a fost văzut zâmbind şi salutând curioşii înainte de a participa la o slujbă la biserică.

Palatul Buckingham a anunţat la începutul acestei luni că regele a fost diagnosticat cu o formă de cancer în timp ce era supus unei proceduri pentru o prostată mărită. Palatul nu a făcut publice detalii despre tipul de cancer sau despre tipul de tratament.

Într-o declaraţie făcută după anunţ, regele a transmis "mulţumiri din inimă" pentru mesajele de susţinere şi urările de bine primite.

La începutul acestei luni, la un eveniment la Catedrala din Salisbury, şi regina a vorbit pentru prima dată despre diagnosticul soţului ei. Ea i-a spus lui Ben Abbott, un paramedic de terapie intensivă: "Se simte extrem de bine în aceste circumstanţe. Este foarte emoţionat de toate scrisorile şi mesajele pe care publicul le-a trimis de peste tot. Asta este foarte încurajator".

Anunţul că regele are cancer a fost urmat de o întoarcere rară în Marea Britanie a fiului cel mic, Prinţul Harry, care a zburat din SUA şi şi-a vizitat tatăl.

Între timp, şi Prinţul William, fiul cel mare, care l-a asistat pe rege în îndeplinirea îndatoririlor regale, a vorbit pentru prima dată de la diagnosticarea tatălui său cu cancer la începutul acestei luni "Apreciem foarte mult mesajele amabile ale tuturor, vă mulţumim", a spus el, la sosirea la o gală pentru London Air Ambulance Service în centrul Londrei, la 8 februarie.

Tratamentul regelui pentru cancer a început ca pacient în ambulatoriu.

Palatul Buckingham a declarat că regele şi-a amânat toate îndatoririle cu caracter public în urma diagnosticului de cancer, dar că intenţionează să continue să lucreze  cu documente de stat. Palatul a mai spus că regele va avea audienţa săptămânală cu prim-ministrul la telefon, timp de două săptămâni. Marţi, a fost prima dată când s-au văzut faţă în faţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.