Regele Charles al III-lea, operat vineri în urma unei hipertrofii de prostată, la Londra, ”se simte bine”, le-a spus vineri seara unor persoane prezente la London Clinic, regina Camilla, care l-a vizitat de trei ori în două zile, scrie presa britanică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbătă, regina l-a vizitat din nou pe rege, potrivit Sky News, în a doua zi a internării suveranului la London Clinic, un spital privat situat în cartierul înstărit Marylebone, unde au fost îngrijiţi în trecut prinţul consort Philip, dar şi preşedintele american John F. Kennedy sau actriţa Elizabeth Taylor.

Camila a sosit la intrarea din spate a spitalului, cu un automobil marca Audi negru, către prânz, potrivit Sky News.

Prinţesa Kate, în vârstă de 42 de ani, se reface în această clinică după ce a fost supusă ”cu succes” unei operaţii abdominale la 16 ianuarie.

Ea este extrem de populară şi şi-a suspendat activităţile publice până de Paşte.

Presa britanică scrie că regele a vizitat-o chiar înainte să fie operat.

Charles urmează să respecte ”o scurtă perioadă” de convalescenţă, a cărei durată nu a fost precizată.

Palatul Buckingham anunţa vineri, într-un comunicat, spitalizarea regelui - o ruptură clară faţă de trecut, când sănătatea familiei regale era învăluită în mister.

Palatul a anunţat săptămâna trecută diagnosticul de hipertofie de prostată, cu scopul de a încuraja depistarea acestei patologii foarte frecvente la bărbaţi de o anumită vârstă, în general lipsită de gravitate.

Ea poate antrena însă o deteriorare treptată a funcţionării vezicii urinare şi infecţii urinare, în lipsa unui tratament.

”Majestatea Sa ţine să le mulţumească tuturor celor care i-au adresat urări în această săptămână şi se bucură să afle că diagnosticul său are un impact pozitiv asupra sensibilizării unor probleme de sănătate publică”, sublinia vineri palatul.

Anunţarea săptămâna trecută a diagnosticului lui Charles a crescut numărul vizitelor pe pagina dedicată acestei patologi pe site-ul Sistemului britanic de sănătate publică HNS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.