Regele Charles al III-lea al Marii Britanii va fi încoronat oficial pe 3 iunie 2023, potrivit Bloomberg, care citează oficiali britanici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Palatul Buckingham nu a dorit să comenteze informaţiile.

La acea dată se vor împlini 70 de ani de la încoronarea suveranei defuncte Elizabeth a II-a, a cărei ceremonie a avut loc pe 2 iunie 1953.

Încoronarea va avea loc în cadrul unei ceremonii la Westminster Abbey. Ceremonia ar fi mai restrânsă şi mai modestă decât cea a Reginei Elizabeth a II-a. Vor fi invitaţi şi reprezentanţi ai altor comunităţi (religioase).

Peste 8.000 de invitaţi din 129 de ţări au participat la încoronarea Reginei. Au fost create platforme speciale în acest scop. Din motive de securitate, maximum 2.000 de persoane sunt acum permise în biserică.

În iunie 2023, Regele Charles al III-lea va împlini 74 de ani. El va deveni astfel cel mai în vârstă monarh încoronat din istoria Marii Britanii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.