Elon Musk şi-a exprimat vineri susţinerea faţă de guvernul francez şi faţă de preşedintele Emmanuel Macron, pe contul său de Twitter, unde, răspunzând unei filmuleţ cu demonstraţiile de joi de la Lyon împotriva reformei pensiilor, patronul Twitter, Tesla şi SpaceX a spus că "Macron face un lucru dificil, dar corect", relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vârsta de pensionare de 62 de ani a fost stabilită când speranţa de viaţă era mult mai mică. Este imposibil ca un număr mic de lucrători să susţină un număr masiv de pensionari", a arătat Elon Musk într-un tweet apreciat de 63.000 de utilizatori şi distribuit de aproape 4.000 de ori.

Guvernul francez vrea să majoreze vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani, cu un stagiu de cotizare mărit la 43 de ani.

Vârsta de pensionare de 62 de ani fusese introdusă în 2010, în timpul preşedintelui Nicolas Sarkozy. De atunci, speranţa de viaţă a crescut foarte puţin în Franţa, spre deosebire de ceea ce susţine Elon Musk. Potrivit cifrelor INSEE, la acea dată, era de 84,6 ani pentru femei şi 78 de ani pentru bărbaţi. În 2022, aceasta a fost de 85,2 ani (+0,8 ani) pentru femei şi de 79,3 ani (+1,3 ani) pentru bărbaţi, menţionează Le Figaro.

Aproximativ 1,12 milioane de oameni au manifestat în întreaga Franţă împotriva proiectului reformei pensionării, anunţă Guvernul, peste două milioane, potrivit sindicatelor
CITEȘTE ȘI Aproximativ 1,12 milioane de oameni au manifestat în întreaga Franţă împotriva proiectului reformei pensionării, anunţă Guvernul, peste două milioane, potrivit sindicatelor

Emmanuel Macron şi Elon Musk s-au întâlnit la începutul lunii decembrie 2022, în timpul vizitei de stat a preşedintelui francez în Statele Unite. După întâlnirea lor de la New Orleans (Louisiana), şeful statului francez a dat asigurări pe Twitter că a avut "o discuţie clară şi sinceră" cu Elon Musk. "Termeni de utilizare transparenţi, consolidarea semnificativă a moderării conţinutului şi protecţia libertăţii de exprimare: Twitter trebuie să facă efortul de a se conforma reglementărilor europene", a postat Macron. "A fost o onoare să vă revăd. Aşteptăm cu nerăbdare proiectele noastre interesante din Franţa", a răspuns Elon Musk la unul dintre tweet-urile şefului statului francez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.