Cincizeci de persoane au murit şi aproximativ o sută au suferit arsuri în urma unui accident care s-a produs, sâmbătă, în RD Congo, relatează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O cisternă care transporta combustibil a intrat în coliziune un un vehicul care staţiona, la Kisantu, oraş aflat la peste 100 de kilometri de Kinshasa.

“Deplângem moartea sa aproximativ 50 de persoane. Alte aproximativ 100 de persoane au suferit arsuri de gradul 2”, a declarat guvernatorul interimar al provinciei Kongo central, Atou Matubuana, conform actualite.cd.

Potrivit unui martor, o cisternă care venea de la Muanda rula cu viteză mare în momentul în care a intrat în coliziune un camion care staţiona. Coliziunea a cauzat o scurgere de combustibil de la cisternă, urmată de o explozie.

“Coliziunea a produs un incendiu care s-a propagat rapid la locuinţele din apropiere, provocând pierderi umane şi materiale”, a precizat o sursă de la faza locului, citată de politico.cd.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.