Zeci de palestinieni, inclusiv copii, au fost ucişi duminică în Fâşia Gaza în raidurile israeliene asupra teritoriului asediat, unde au fost livrate noi ajutoare în cea de-a 16-a zi a unui război declanşat de un atac sângeros al Hamas. Un jurnalist palestinian care colabora în special cu Radio-France a murit într-un bombardament israelian în Gaza, informează Ouest-France.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Roshdi Sarraj, jurnalist palestinian în vârstă de 31 de ani, care îi ajuta pe jurnaliştii de la Radio France ca "fixer", rămăsese în Gaza pentru a relata ce se întâmplă în regiune.

"Fixer" pentru Radio France, jurnalistul a murit duminică în cartierul Tel Al Hawa. Fiica sa în vârstă de un an şi soţia sa au fost grav rănite.

Numele lui Sarraj se adaugă listei din ce în ce mai mare a celor aproximativ zece jurnalişti care au murit deja de la începutul conflictului, "majoritatea, dacă nu toţi, în urma bombardamentelor israeliene, avertizează Reporteri fără Frontiere".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.