Avioanele de luptă ale forţelor aeriene israeliene au lansat mai multe lovituri aeriene peste noapte în Fâşia Gaza, în timp ce operaţiunile terestre continuă, relatează Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele de apărare israeliene afirmă că zecile de ţinte au inclus clădiri militare ale Hamas, un tunel şi alte infrastructuri.

De asemenea, Marina a efectuat lovituri de-a lungul coastei din Gaza, ajutând forţele terestre.

La sud de oraşul Gaza, IDF afirmă că trupele Brigăzii 179 au reperat patru agenţi Hamas cu dispozitive explozive care se apropiau de ei. Un atac aerian a fost efectuat împotriva celulei.

Jumătate de oră mai târziu, trupele au reperat alţi patru agenţi Hamas în zonă, care au fost, de asemenea, loviţi de forţele aeriene.

În acelaşi timp, un vehicul în care se aflau agenţi Hamas care se îndreptau spre trupe a fost, de asemenea, lovit.

Un avion de luptă al IAF a lovit, de asemenea, o clădire din care Hamas a activat un dispozitiv exploziv împotriva trupelor, potrivit IDF.

În nordul oraşului Beit Lahiya din Gaza, trupele Brigăzii 551 au reperat trei agenţi Hamas care intrau într-o clădire şi au solicitat un atac aerian.

Între timp, în timpul unor scanări la periferia taberei Shati din nordul Gaza, IDF afirmă că trupele Brigăzii 14 au localizat şi neutralizat dispozitive explozive antipersonal plasate într-o grădiniţă.

În sudul Gaza, mai multe tuneluri Hamas au fost descoperite de aşa-numita unitate Bedouin Trackers, cunoscută şi sub numele de Batalionul de recunoaştere în deşert, care operează în cadrul Brigăzii Sudice a Diviziei Gaza.

De asemenea, în sudul Fâşiei Gaza, trupele Brigăzii Paraşutiştilor au identificat trei agenţi Hamas în zona Khan Younis şi au solicitat un atac aerian, ucigând unul dintre ei. Ceilalţi doi bărbaţi înarmaţi au fost reperaţi ulterior între două clădiri şi au fost ucişi.

IDF afirmă că Brigada a 7-a blindată, care operează, de asemenea, în sudul Gaza, a reperat trei agenţi Hamas şi a dirijat un atac aerian pentru a-i ucide.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.