Fostul ambasador al SUA la NATO a declarat pentru BBC că este posibil ca SUA să comunice cu Iranul prin canale private cu privire la conflictul Israel-Hamas.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ştim că SUA a comunicat cu Iranul în mod privat prin canale private care sunt stabilite tocmai în acest scop", spune Ivo Daalder, care a fost ambasador al SUA la NATO între 2009 şi 2013.

"Iar Iranul, fără îndoială, ştie ce sunt pregătite să facă SUA. Doar că nu este ceva ce preşedintele, în acest moment, este dispus să spună public, şi probabil că nici nu ar trebui", a declarat la emisiunea Newsday de la BBC.

La începutul acestei săptămâni, consilierul pe probleme de securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat că SUA a purtat discuţii cu Iranul pentru a avertiza această ţară să nu intervină în conflict.

Există temeri că implicarea Iranului ar putea extinde conflictul în regiunea mai largă a Orientului Mijlociu. Oficialii iranieni ar fi sărbătorit atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, în timp ce gruparea militantă Hezbollah din Liban, finanţată de Iran, a făcut schimburi de focuri cu armata israeliană în ultimele zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.