Forţele de apărare israeliene (IDF) au declarat că vor permite populaţiei din Gaza să se deplaseze duminică pe anumite străzi, în ciuda faptului că trupele sale au fost atacate sâmbătă în timp ce încercau să asigure un coridor sigur pentru civili, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principala rută de evacuare va fi strada Salah Al-Deen, între orele 10.00 şi 14.00, potrivit lui Avichay Adraee, purtătorul de cuvânt al FDI pentru presa arabă.

"Dacă vă pasă de dumneavoastră şi de cei dragi, îndreptaţi-vă spre sud, conform instrucţiunilor noastre. Fiţi siguri că liderii Hamas au deja grijă să se protejeze", a declarat Adraee pe X sâmbătă seara.

Potrivit lui Adraee, Hamas a tras sâmbătă spre forţele israeliene "care doreau să deschidă drumul din nordul Fâşiei Gaza spre sudul acesteia".

"Membrii Hamas au făcut acest lucru pentru că au vrut să păstreze scuturi umane pentru ei şi pentru liderii lor", a spus el. "Pentru siguranţa voastră, profitaţi de următoarea ocazie pentru a vă deplasa spre sud, dincolo de Wadi Gaza".

IDF a cerut în repetate rânduri civililor din Gaza să se deplaseze la sud de Wadi Gaza, în timp ce şi-a intensificat asaltul aerian şi terestru asupra oraşului Gaza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.