Bilanţul victimelor atacului masiv al grupării teroriste Hamas asupra Israelului se ridică la peste 250 de morţi, anunţă presa israeliană, citând oficiali medicali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, cel puţin 1.500 de persoane au fost rănite, multe dintre ele grav, potrivit Jerusalem Post.

Este de aşteptat însă ca bilanţul să continue să crească.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De asemenea, zeci de civili, precum şi soldaţi israelieni au fost răpiţi şi aduşi în Gaza. Forţele armate israeliene au confirmat că soldaţi şi civili au fost luaţi ostatici, dar nu a precizat numărul acestora.

Mii de rachete au fost lansate asupra sudului şi centrului ţării.

Hamas a şocat Israelul sâmbătă cu cel mai grav atac-surpriză cu care Israelul s-a confruntat în ultimele decenii. Gruparea teroristă a reuşit să invadeze cu succes 22 de comunităţi de pe coridorul Gaza, de diferite dimensiuni, trecând prin gardul de frontieră, făcând debarcări amfibii cu comandouri navale la Zikim şi folosind vehicule improvizate de transport aerian de mici dimensiuni şi vehicule de tip dronă, simultan, începând cu ora 6:30 dimineaţa.

De asemenea, Hamas a lansat peste 2.000 de rachete pe parcursul zilei, iar mulţi văd în aceste evoluţii un eşec major al serviciilor de informaţii ale armatei israeliene. Tirurile de rachete din Gaza au continuat pe tot parcursul serii de sâmbătă, inclusiv în centrul Israelului şi la Tel Aviv.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.