Aproximativ 35.000 de persoane s-au înghesuit în incinta principalului spital din oraşul Gaza, căutând refugiu înainte de aşteptata ofensivă terestră israeliană, spun oficialii medicali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mohammad Abu Selim, directorul general al spitalului Shifa - cel mai mare din Fâşia Gaza - a confirmat că o mulţime uriaşă s-a înghesuit în clădire şi în curtea exterioară, relatează Associated Press.

Oamenii cred că acesta este singurul spaţiu sigur după ce casele lor au fost distruse şi au fost nevoiţi să fugă., a spus un oficial al Ministerului Sănătăţii, Dr. Medhat Abbas.

Armata israeliană a ordonat evacuarea a aproximativ jumătate din populaţia de peste 2 milioane de locuitori din Gaza, inclusiv a întregului oraş Gaza, în timp ce se pregăteşte să trimită forţe terestre.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.